Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе избран за член

...
Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе избран за член
Коментари Харесай

Председателят на българската федерация по тенис бе избран на престижна позиция в АТР

Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе определен за член на Европейската група в Борда по шампионатите на асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Заедно с него в групата, която се грижи за организацията на всички всички европейски шампионати под егидата на АТР, влязоха и други известни и авторитетни имена в международния тенис.

За собствен представител в Борда по шампионатите на АТР групата избра някогашния управител на Доминик Тийм - Хервиг Страка (турнирите във Виена и Гщаадт). Останалите членове, с изключение на Стефан Цветков (София), са Рихард Крайчек (Ротердам), Джерард Цобанян ( " Мастърс " в Мадрид), Джорджо ди Палермо ( " Мастърс " в Рим), Жан-Франсоа Кожол (Марсилия), Жулиен Бутер (Метц), Кристер Хулт (Бастад) и Едвин Вайндорфер (Щутгарт).

Групата има 3-годишен мандат, който стартира на 1 януари 2022 година

Европейската група по шампионатите е една от трите такива групи към Борда на АТР, дружно с тази за Северна и Южна Америка, и International, която включва останалата част от света - Азия и Океания. Под управлението на тази група се организират най-престижните съревнования на Стария континент, измежду които четири " Мастърс 1000 " (в Мадрид, Рим, Париж и Монте Карло), седем от категория ATP 500 и 19 от ATP 250 (сред тях е и Sofia Open).

Това е поредна значима позиция, която ръководителят на БФТ Стефан Цветков заема в интернационалните структури. Той е и българинът, заемащ най-високи постове в международните тенис организации. Той е член на Борда на шефовете на Международната тенис федерация (ITF) и на Борда на Hopman cup PTY.

Бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин доживотен почетен консултант. Член на Глобалния съвет към Световната зала на тенис славата в Нюпорт, с президент Тод Мартин.

Член на Борда на шефовете на Професионалния тенис указател на треньорите - Professional Tennis Registry (PTR-USA). Освен това е президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент е на International Lawn Tennis Club - Bulgaria (организация за дипломация и филантропия посредством тениса, основана през 1928 година във Англия с клубове в 40 страни).
 Виктория Томова към този момент е 117-а в света
Виктория Томова към този момент е 117-а в света

Неизменен водач в класирането на WTA е Ашли Барти със 7582 точки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР