Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев заяви, че

...
Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев заяви, че
Коментари Харесай

Слави Бинев: Сигурен съм, че Кимия Ализадех ще донесе медал на България от Олимпийските игри

Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев съобщи, че привличането на Кимия Ализадех е ужасно достижение за националния тим, който ще израстне изцяло около нея, а самата тя е евентуален златен медалист от идните това лято Олимпийски игри в Париж.

На гала Бинев, в наличието на националния селекционер Фарзад Золхадри, показа Кимия Ализадех и нейния персонален треньор Давуд Етминани.

" България за първи път ще има играч по таекуондо на Олимпийските игри. Кимия Ализадех е първенец от Младежките олимпийски игри, бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя има многочислени трофеи и няма смисъл да ги изреждам всички. Привличането ѝ в националния тим стана със съдействието на старши треньор на националния ни тим Фарзад Золхадри, който също е от Иран. Искам да благодаря и на Агенцията за бежанците, която ни оказа помощ да ѝ намерим дом и този дом е България ", сподели Бинев.

25-годишната Ализадех завоюва бронзов орден за Иран от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, само че на Игрите в Токио участваше от квотата на Отбора на бежанците.

" България се снабдява с една голяма персона. През 2019 година Форбс я уточни измежду стоте най-влиятелни дами в света. Ние може да се гордеем освен с един популярен спортист, само че и с публичното самопризнание, което носи тази жена. Не желая да влизам в елементи какъв брой коства всичко това, което направихме като старания и нерви, само че единствено ще кажа, че ние се борихме със страни от арабския свят, които ѝ предлагаха над 1 милион евро. Успяхме да се оправим и тя избра България ", добави някогашният евродепутат.

Родената в Иран спортистка към момента няма български паспорт, само че Бинев изрази убеденост, че тази процедура ще бъде финализирана до дни.

" Една от моите мощни страни е да увещавам хората. Защото в случай че трябваше да се борим единствено с пари против арабските страни, нямаше да успеем. Към нея имаше голям интерес и от страни като Германия и Белгия, само че без Фарзад това нямаше да се случи. Той изигра голяма роля и доверието, което те имат към него, се трансферира и към мен. Аз съм приказвал с по-голямата част от администрацията - Министерството на младежта и спорта, Министерството на правораздаването, ДАНС и вицепрезидента Илияна Йотова. Ние имаме цялостната поддръжка на институциите, само че в случай че Българският футболен съюз беше уредил за България да играе Мбапе, още на летището щяха да го чакат с паспорта. Ние чакаме администрацията с оптималната скорост да направи всичко допустимо. 15 април е последната дата, на която Кимия би трябвало да бъде закрепена или към нас, или към Отбора на бежанците, с цел да взе участие на Игрите в Париж. Целта ни е през май тя да играе за България на европейското състезание в Белград ", добави Бинев.



" Надявам се с поддръжката на цялата администрация тази процедура да приключи в случай че не за часове, то в границите на идващите няколко дни. Този играч ще дръпне напред целия народен тим. Нейните тренировки ще продължат сред България и Лондон, тъй като нейният персонален треньор е основан там. Това ще бъде от изгода и за останалите ни национали, които също ще могат да употребяват базата на английските спортисти. Кимия не е просто евентуален медалист от Олимпийските игри в Париж. Тя е евентуалният първенец. ", приключи ръководителят на федерацията по таекуондо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР