Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заяви,

...
Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заяви,
Коментари Харесай

Аврамчев: Няма да сменяме методиката с хапчетата, не обвинявайте федерацията

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев съобщи, че няма да трансформира методиката на работа с витамини и лекарства и прикани да не се упреква федерацията за допинг абсурда от тази седмица.

" Няма да сменяме методиката, тъй като тя работи. Няма да разясня повече пластмасовите чаши. Проведохме другарски диалог с нашите състезатели и се разбра, че ние сме дружно както постоянно. Не можа да се разбере от кое място тъкмо идва този извънредно остарял замърсител. Те се убедиха, че нямат подозрения в доктора и в старши треньора, както и аз.

Аз имам вяра на всичките. Утре ще има повече детайлности, няма да разясня повече, дружно сме в тази борба. Ще изследваме всички добавки, които сме давали. Момчетата настояват, че нищо странично не са взимали, а аз им имам вяра. Обединихме се като един тим, а някои техни медийни изяви не са добре за тях и за нас като федерация.

Не желая да разясня приказките на Екатерина Аврамова, тъй като имам морал, а тя за пет сребърника си смени страната. Но до момента в който беше част от нашия тим, при нея работеше тази система и нямаше позитивни проби, а тя взимаше пари от страната.

От предходната година до момента има взети 150 проби и всичките са негативни, като се изключи тези три в този момент. Очакваме резултат от четвъртата проба, нямам информация за нея към момента. Съжалявам, че се получи едно взаимно упрекване сред нас и състезателите, само че в този момент сме обединени и желанието ни е да има бистрота. Помолиха ни да не ги оставяме, няма да даваме повече изявленията, до момента в който не излезе резултатът от добавките. Ако излезе нечиста добавка, ще е добре за всички, тъй като ще забележим кой е отговорен.

Видяхте, че момчетата получават поддръжка, само че тя е преекспонирана, тъй като някои прекаляват като ни упрекват. Нека да поддържат момчетата, само че да не ни упрекват, тъй като ние не сме им давали тия хапчета. Не знам по кое време ще има резултат от инспекцията. Никой няма интерес от такива неща, след един месец сме на Европейско, нали не мислите, че има толкоз глупави хора да го създадат преднамерено това в този момент ", сподели Аврамчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР