Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов коментира

...
Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов коментира
Коментари Харесай

Бизнесмен коментира солените санкции за шума

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов разяснява новите по-строги условия за равнищата на шума. Той уточни, че измененията са направени без публично публично разискване.

„ Трябва да има райониране, би трябвало да се знае – както го направиха в Гърция, Испания, Италия. Трябва да има зони, в които може да се подвига звук. Дали ще бъдат до летището или където няма хотели. Не може да кажем на всички в 23 ч. към този момент няма живот. Това го няма в нито една страна”, сподели ръководителят на БАЗ.

За извършители, новият закон планува наказания до 12 хиляди лева и затваряне на заведенията.

„ Този закон е безразсъден, импортиран от хора, които не са осведомени с бизнеса и туристическата конюнктура в страната. Приет от хора, които не ги интересува какво ще се случи в нашия отрасъл. През лятото хората излизат след 21:00 ч., т.е. това е невероятно към този момент, тъй като в 23:00 ч. всичко би трябвало да е завършило. Тук не става въпрос за музика, а работа на открито”, съобщи още той.

Алибегов добави, че повече от 15 години Слънчев бряг се популяризира като празненство дестинация, а новият закон ще я трансформира в фамилна дестинация. „ Малкият и междинен бизнес ще понесе целия негативизъм и от страна на клиенти, и от финансови загуби. Не знаем доколко ще бъдат загубите, само че допускаме, че ще има банкрути. Този закон е от 80-те години, те не направиха нищо ново – децибелите не са пипнати”.

От бизнеса са безапелационни, че ще провеждат национални митинги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР