Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и

...
Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и
Коментари Харесай

Заведенията искат преди рестрикциите да се вземе решение за подкрепа на бизнеса

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и ръководителят на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) Емил Коларов упорстват Министерски съвет да не приема каквито и да е било нови рестрикции, преди да бъде решено и оповестено обществено всички типове бизнес, на които ще бъде неразрешено да работят - помощи за личен състав, чиновници, индиректно заети в сектора, самонаети, стопански помощи за компаниите и така нататък
Писмото на БАЗ и СЗБ до министър-председателя идва в отговор на декларирани часове по рано от здравния министър оферти за в страната от 27 ноември.
 Баровете борят рецесията с краткотрайни менюта Баровете борят рецесията с краткотрайни менюта
Баровете се подредиха с кухня и вкараха специфични нетипични менюта поради пандемията. Така бирата се употребява с изключение на с картофки и с т...
" Ние месеци наред демонстрираме схващане към пандемичната конюнктура и поставяме съществени старания, с цел да спомагаме за нейното преодоляване. Огромната част от нашия отрасъл съблюдава всички наложени ограничения, а нашите организации постоянно са призовали за строги лични санкции за тези, които не го вършат. Проявихме схващане когато бяха затворени нощните заведения и поискахме обезщетение единствено за нашите чиновници, като бизнесът пое главната икономическа тежест ", се споделя в писмото до премиера.
Собствениците на заведения упорстват:
1. Да се обезпечат 80% от заплатите на чиновниците ни, според трудовите контракти, на които са назначени и разсрочване на отговорностите към бюджета, които са насъбрани след 13 март 2020, с цел да се предотврати сериозна междуфирменна задлъжнялост.
2. Мораториум върху кредите /главница и лихва/ на юридическите лица, наетите и самонаетите за още 1 година.
3. Спиране или опростяване на лихвите върху отговорностите към бюджета, насъбрани за интервала март-декември 2020.
 Коронавирусът опразни заведенията у нас Коронавирусът опразни заведенията у нас
Ресторанти и кафенета в столицата са полупразни и без вечерния час, който беше разгласен на 1 ноември и би трябвало да продължи до на следващия ден. Подобн...
4. от същия месец на предходната година за интервала, в които бизнесът е затворен със заповед, като за новооткритите заведения да се вземе за база месец октомври 2020 година Целта е да се покрият част от настоящите разноски, които се изплащат месец, откакто са направени /ток, вода, налози, счетоводство и други характерни за бранш услуги/.
5. Разсрочване на такси боклук или преизчисляване с оглед липса на осъществена такава за браншовете, които са били затворен.
6. Опрощаване на наемите в обекти общинска и държавна благосъстоятелност за интервала, в който обектите са затворени със заповед.
" Смятаме, че възможни решения, които може да се състоят в затваряне единствено и само на заведенията за хранене и развлечения няма да доведат до стремежи резултат. Доказателство за това е, че месец, откакто нощните клубове са лишени от правото на труд, резултат няма, даже в противен случай.
Затова настояваме да ни бъде разяснено, какви са точните цели, които се задават с предложенията на министъра на опазването на здравето и при какви равнища на болестта се планува заведенията да бъдат отворени още веднъж. Както и какви ще бъдат идващите стъпки на държавното управление, в случай че наложените забрани след 27 ноември не дадат стремежи резултат?
 Стопанската камара желае Национална стратегия за подкрепяне на българския бизнес Стопанската камара желае Национална стратегия за подкрепяне на българския бизнес
Българският бизнес схваща нуждата от предприемане на ограничаващи ограничения, ориентирани към опазване на живота и здравето на хората...
Надяваме се, разбирате, че тази неустановеност се отразява както на нас, по този начин и на нашите чиновници. Като браншови организации, наше главно обвързване е да пазиме правата на бранша си. И сме подготвени да ги пазиме с всички разрешени от закона средства. Убедени сме, че голям брой други браншове мислят като нас и ще ни поддържат, което най-вероятно ще докара до всеобщо, неконтролируемо и нежелано скупчване на хора.
Вярваме, че ще обърнете внимание на тези наши претенции и ще помогнете на бизнеса и чиновниците ни да преодолеят този тежък миг ", се споделя още в писмото на БАЗ и СЗБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР