Председателят на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов напомни в студиото

...
Председателят на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов напомни в студиото
Коментари Харесай

Преди Черния петък и Коледа: За какво да внимаваме, за да не паднем в капана на нелоялните търговци

Председателят на Асоциация „ Активни консуматори “ Богомил Николов подсети в студиото на novini.bg защо да внимаваме по време на еуфорията, която ни превзема към Черния петък и Коледните празници. Той разкри още и какви проучвания следва да пусне Асоциацията до броени дни.

„ Ние сме първата тревога, като петела сме, който подвига звук рано заран, за всевъзможен тип нередности “, съобщи пред novini.bg Богомил Николов.

„ Няма разлика в това, което би трябвало да знаем по край Черния петък и Коледните празници и през останалото време. Разликата е, че по край Коледа се пазари доста повече поради 13-тата заплата или наградите. Когато обаче човек е притиснат от времето, той прави доста по-необмислени покупки и доста постоянно след време осъзнаваме, че сме създали неприятна договорка “, съобщи Николов. „ Вместо хората да научават какви са триковете за пазар, би трябвало да се научи логиката. Най – елементарното предписание е, когато нещо е прекомерно хубаво, значи не е хубаво “, сподели той.
Относно Черния петък, Богомил Николов съобщи, че би трябвало постоянно да ревизираме авансово цените, тъй като не всички понижения, изключително такива от по 70% са нелогични и неистинен. Досега не е имало година, в която да няма глобени търговци към Черния петък, подсети той. „ Ние като консуматори би трябвало да можем разграничаваме търговците. Доверието се построява с годините. Нормално е един новопоявил се уебсайт да разсънва съмнения в потребителите. Затова би трябвало всеки един по настрана да си научи урока “, безапелационен е Николов.
„ Напоследък стана доста съвременно да се пробват да ни продават най- разнообразни абонаменти като се предлага нещо гратис и човек като види това незабавно клика с мишката, само че не е видял, че в случай че се откаже от дадената услуга ще почне да заплаща “, обясни той и подсети: „ Безплатен обяд няма “. „ Ако не реагираме елементарно на такива въдички, ще се оправим “, добави Богомил Николов.

Преди Черния петък и Коледа: Какво би трябвало да вършим, с цел да не паднем в клопката на нелоялните търговци

Снимка: Novini.bg

Председателят на „ Активни консуматори “ разкри още пред novini.bg, че преди Нова година Асоциацията ще приготви две нови проучвания, свързани с телекомуникационни сдружения и с банковите такси. Богомил Николов съобщи, че точно услугите са доста постоянно подценявани от хората, само че тъкмо при тях можем да пострадаме много съществено стопански.

„ Българският консуматор е предпазен, когато желае и всичко доста повече зависи от нас, от колкото си мислим “, безапелационен е Николов.

Цялото изявление пред novini.bg с ръководителя на Асоциацията „ Активни консуматори “ Богомил Николов и препоръките, които той дава към потребителите може да чуете по – късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР