Председателят на АБВ Румен Петков заяви във Варна, че поведението

...
Председателят на АБВ Румен Петков заяви във Варна, че поведението
Коментари Харесай

Румен Петков: България трябва да извика посланика на Македония за обяснение в МВнР

Председателят на АБВ Румен Петков съобщи във Варна, че държанието на Македония дава учредения на България да спре преговорните процеси на страната с Европейския съюз и НАТО. Той дефинира като груба неточност и неучастието на България в договарянията за установяване на името на Македония.

Председателят на АБВ счита, че би трябвало да бъде извикан посланикът на Македония във Външно министерство, тъй като изказването на Зоран Заев не е израз на добросъседство.

За тях няма Илинденско-Преображенско въстание, за тях има Илинденско въстание, в което са взели участие македонци, гърци, турци, албанци, власи, само че българи - не, съобщи Петков.

Според него втората значима стъпка е състава на така наречен мултидисциплинарна комисия да бъде заменен с хора, които имат обективно отношение към историята.

Лидерът на АБВ разяснява и случая "Митьо Очите ". Той акцентира, че задържането на Димитър Желязков и още 16 души през 2007 г, когато е министър на вътрешните работи, е единственият арест на проведена незаконна група, след който всички са наказани.

За страдание, откакто излезе от пандиза, без значение от това, че аз няколко пъти съм поставял въпроса, че би трябвало да бъде прецизно спазен законът за лишаване на нелегално добито имущество, страната не предприе нищо, уточни Румен Петков.

Той акцентира, че не познава персонално нито Бенчо Бенчев, нито Димитър Желязков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР