Председателството на България на Съвета на ЕС от началото на

...
Председателството на България на Съвета на ЕС от началото на
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Европредседателството дава възможности да рекламираме активно България като туристическа дестинация

Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз от началото на 2018 година е извънредно значимо за разпространение на страната ни. Нашата страна ще има опцията да задава посоката на огромната европейска политическа сцена и да е в центъра на вниманието през годината. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии в Пловдив.

Тя уточни, че Министерството на туризма е планувало 6 основни събития за този интервал, свързани със бранша. Сред тях са среща на високо равнище по тематиката туризъм и стопански напредък, кръгла маса за цифровата промяна, среща във Варна на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие, кръгла маса за културния туризъм във В. Търново и други Отделно в календара за национална туристическа реклама всички събития ще бъдат брандирани с логото на председателството, разясни Николина Ангелкова. Министерството взе участие взаимно с фондация „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година “ в подготовката на това огромно събитие, като разпространява града и района и насочва вниманието към него на всички огромни прояви.

Максимално сме разширили обсега на деянията освен в Европейски Съюз, само че и взаимно със Световната организация по туризъм, с цел да покажем това, което имаме като туристическа дестинация, сподели министърът. Пловдив е във фокуса в създадените от министерството културно-исторически дестинации и попада в „ Българска архитектура и занаятчийство “, чиито обекти и забележителности притеглят от ден на ден туристи от страната и чужбина. Регионът е включен и в новата Карта на капиталовите планове в туризма на България, която министерството приготви неотдавна.

Продължаваме да надграждаме също и онлайн Регистъра на туристическите атракции с указател на фестивалите, в който ще влязат присъщи за Пловдив събития. Между тях е и станалото доста известно „ Дефиле на младото вино “ в Стария град. Така насърчаваме интереса на бизнеса и редица организации освен към столицата, само че и към други градове. Например Германо- Българската индустриално-търговска камара ще провежда свои начинания в Пловдив, с цел да го подкрепи като европейска столица на културата. Европредседателството ни дава опция да предизвикваме доста полемики и диспути в интерес на цялото общество, заключи министър Ангелкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР