Председателстващият Столичния общински съвет (СОС) Грети Стефанова е изпратила писмо

...
Председателстващият Столичния общински съвет (СОС) Грети Стефанова е изпратила писмо
Коментари Харесай

СОС се събира на спешно в понеделник, от ГЕРБ, БСП и ИТН се обявиха против заседанието

Председателстващият Столичния общински съвет (СОС) Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници да се съберат на 15 януари – понеделник, от 14:00 часа, оповестиха от пресцентъра на СОС.

Призивът е по отношение на отчет на кмета на Столичната община Васил Терзиев. В отчета се показва, че крайният период за приемане на планови оферти по Процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II ” изтича на 16 януари тази година.

В писмото Стефанова моли за удостоверение от всички съветници. При проявена отговорност от тяхна страна и събиране на нужния кворум, отчетът ще бъде разискван. Съветниците би трябвало да дадат мандати на районните кметове за програмата за саниране. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ обаче се оповестиха срещу изключителното съвещание. След следващия несполучлив опит да изберат ръководител, общинските съветници в София бяха насрочили своето съвещание за 25 януари.

Бившият ръководител на СОС и сегашен общински консултант от ГЕРБ Георги Георгиев разяснява във Facebook, че кметът Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си. Георгиев счита, че отчетът на градоначалника на София е ненужен, в същината си даже не съставлява действителен отчет, защото не съдържа нито предмет, нито план за решение, а на трето място даже не е незабавен, с цел да се привиква особено съвещание.

В позиция от „ Българска социалистическа партия за България “ декларират, че в Столичната община „ царува непросветеност и управнически безпорядък “.

Те са безапелационни, че ще изложат позицията си и на съвещанието, в случай че е налице кворум за неговото осъществяване.

Темата разяснява и Пламен Данаилов от групата на Има Такъв Народ в СОС:

„ Или по този начин създалата се обстановка манифестира хаоса в работата на Столична община, или става въпрос за опит за в допълнение нагнетяване на напрежението сред общинските съветници в СОС. “
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР