Председателският съвет в парламента все още не се е обединил

...
Председателският съвет в парламента все още не се е обединил
Коментари Харесай

В парламента все още няма консенсус за датата на президентския вот

Председателският съвет в Народното събрание към момента не се е обединил към дата за провеждането на президентските избори. Очаква се партиите в Народното събрание да обсъдят тематиката още веднъж по-късно в сряда. Двете обсъждани дати не престават да са 7 и 14 ноември.

" Имаме съмнения по отношение на датата. Всичко зависи от актуализацията на бюджета. В рамките на деня ще се съберем още веднъж да решим датата дефинитивно ", сподели зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова след провелия се в сряда сутринта председателски съвет.

Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме " разгласи, че на следващия ден ще бъде импортиран план за решение. По думите ѝ няма значение по кое време ще се проведат изборите. " Важно е да са почтени, единствено с машини ", съобщи тя.

Преди ден ръководителят на Народното събрание Ива Митева от „ ИТН “ разгласи, че болшинството от партиите в Народното събрание са се обединили към това президентският избор. Изглежда обаче към момента има разногласия.

Ако обаче депутатите решат парламентарния избор да е на 14 ноември, тогава е все по- евентуално изборите да са 2 в 1. Причината – водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че ще бави връщането на последния мандат за сформиране на държавно управление до 10-15 ноември. Когато тя го върне, президентът ще би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи нови парламентарни избори, които да се проведат два месеца след разпускането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР