Председателският съвет на Народното събрание се събра на второ заседание

...
Председателският съвет на Народното събрание се събра на второ заседание
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат 7 ноември за провеждане на президентските избори

Председателският съвет на Народното събрание се събра на второ съвещание през днешния ден. На него бяха поканени представители на ЦИК и на компания " Сиела Норма ".

Председателят на " Сиела " изрази своето мнение и сподели това, което искахме да чуем. Според него всичко е предадено на ЦИК и има протокол за това. Оттук нататък отговорността за провеждането на изборите е на ЦИК. Има дребни механически проблеми, които те би трябвало да изяснят между тях и да ги изяснят, съобщи след съвета Росица Кирова от ГЕРБ.

Дали ЦИК и " Сиела " ще сключат нов контракт е тяхна работа. Данните, които са предадени напълно обезпечават изборния развой. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че се търси метод Народно събрание да се трансформира в съдия в спор сред ЦИК и " Сиела ".

" Ние като политическа партия изрично отхвърляме да участваме в подобен спор. Това са търговски разногласия. Политиците са призвани за нещо друго - да търсят единодушие по възможна дата за президентските избори. Към този миг нашето мнение е, че датата 7 ноември е удачна. Считаме, че датата за осъществяване на балотаж на 14-и е задоволително отдалечена във времето и не е последна като опция. Това е позиция на ГЕРБ. Другите парламентарни групи не са взели дефинитивно решение ", сподели Атанасова.

На първото си съвещание тази заран ръководителите на парламентарни групи, управлението на ЦИК и " Сиела " обсъждаха идните президентски избори и организацията на вота. Най-обсъжданите дати за президентски избори са през ноември. Крайният период за втори тур е 21 ноември.

Акцентът от срещата: Избори 2 в 1 биха забавили всеки гласоподавател, а избори в следващи седмици - биха коствали по-скъпо. Ива Митева отбрани напълно машинното гласоподаване, от ГЕРБ желаят ремонт на изборните правила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР