Председателката на сръбския Регулаторен съвет на електронните медии (РЕМ) Оливера

...
Председателката на сръбския Регулаторен съвет на електронните медии (РЕМ) Оливера
Коментари Харесай

Шефката на сръбския медиен регулатор публикува своя снимка в нацистка униформа

Председателката на сръбския Регулаторен съвет на електронните медии (РЕМ) Оливера Зекич разгласява в обществените мрежи своя фотография в нацистка униформа - фотомонтаж, основан по нейна самодейност, оповестяват сръбски медии, представени от Дарик.

" Направих го като чиста провокация ", отговори Зекич на въпрос на радио Свободна Европа за какво е разгласила своя фотография в нацистка униформа,

" Обичам да предизвиквам. Мога да сложа карикатури на Коракс и Петричич, които са доста по-лоши. Това е фотомонтаж и аз го разгласих. " - сподели Зекич пред Свободна Европа, като загатва имената на двама известни сръбски карикатуристи.

В Сърбия си задават въпроса кого и за какво лицето, оглавяващо институцията, която би трябвало да управлява използването на закона в медийното наличие в Сърбия, желае да предизвика по този метод, пишат локалните медии.

Провокацията провокира голям брой реакции. Историчката Бранка Пърпа уточни, че изтъкването на знаци на нацистка Германия е противоречиво " по всички линии “, първо заради позицията на Оливера Зекич като ръководител на РЕМ. Пърпа означи, че знаците на нацистка Германия " не са знаци, с които може да парадирате в европейските страни ".

Професор Дубравка Стоянович счита, че това е одобряване на нацизма.

" Да припомняш нацисткия ред и да го прославяш по този метод, тъй като цялата тази комбинация възхвалява тази униформа, е нещо извънредно рисково. Не бива да се прави и е наказуемо от закона даже за елементарните жители и още повече, когато става дума за ръководител на орган, особено отговарящ за контрола на медиите. Това е доста ясно обръщение към медиите - ние ще се държим като SS - и в доста връзки те в действителност го вършат. " - сподели Стоянович пред телевизия Ен 1.

" Председателката на РEM употребява най-лошия интервал от човешката история като материал за развлечение, като в това време наскърбява цялата еврейска общественост в Сърбия и района и омаловажава най-големите несгоди на човечеството, които доста от нашите оживели членове към момента помнят. Г-жа Зекич заема виновна служба, не е редно да се шокира обществото по този метод. " - споделиха от еврейската общественост в Сърбия, представени от вестник " Данас ".

Оливера Зекич изясни решението си да разгласява фотомонтажа като сподели, че го прави в отговор на " терора на карикатуристите, на който е подложена от години ".

" Изсмях се в очите на тълпата и демонстрирах какъв брой глупави и банални са техните " смешки ", рисунки и фотомонтажи. Показах и че мога да ги понеса и дори да ги приема. Предварително знаех, че приятелите ми от т.нар самостоятелни медии няма да могат да го схванат. " - сподели Зекич.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР