Председателката на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив Тони Симидчиева опита

...
Председателката на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив Тони Симидчиева опита
Коментари Харесай

Португалски замък очарова Тони Симидчиева

Председателката на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив Тони Симидчиева опита ликьор от вишни в шоколадов шот. Това се случи по време на визитата й в португалското градче Обидиуш.

" На всяка крачка се предлага против едно евро вишновка в мънички шоколадови шотчета. Понякога поставят в чашката и по една пияна вишна. Не минава екскурзиант, който да не гаврътне най-малко едно шотче. Много е апетитен, но това е и сполучлив бизнес ",  съобщи Симидчиева. Тя била впечатлена от градчето с безчет дюкянчета, където се продават магнитчета, сувенири, покривки, керамични и железни произведения. Тони останала най-развълнувана от трапезарията и кухнята на замъка " Пена " в различен португалски град - Синтра. 

" Видях кухня, на която всеки кулинар благородно би завидял -  огромна печка, тенджери, тигани, големи хавани, казани, форми за печене и безчет други съдинки. Замъкът " Пена " в Синтра  е някогашен манастир, само че след банкрута на монасите става кралска благосъстоятелност, а в този момент е държавна. Много красиво, еклектично, друго от всички останали крепости, които съм виждала, кацнал върху скалите, от където се разкриват красиви и живописни гледки ", показа бизнес дамата. 

Друга забележителност, която възхитила Тони, бил кралският замък " Кей Луш " в Лисабон. Тя останала очарована от красивата природа в парка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР