Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е политикът,

...
Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е политикът,
Коментари Харесай

Нашите отношения са институционални. Атанасова потвърди, че Гешев е търсил обяснение от нея 


Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е политикът, на който основният прокурор е звънял по телефона, с цел да търси пояснение за какво номинираната за министър председател Мария Габриел предишния петък се разгласи за неговата оставка. Това удостовери самата Атанасова пред бТВ в четвъртък.

Коментарът ѝ пристигна, че е звънял на " жена - политик ", която е стояла до Габриел, и от нея е схванал, че за офанзивата на ГЕРБ против него са знаели " доста стеснен кръг от хора - лицето Бойко Методиев Борисов и може би един-двама, пет други ".

Атанасова удостовери, че в действителност е споделила на Гешев, че тогава за пръв път е чула желанието на Габриел да упорства за предварителното премахване на основния прокурор. Тази поръчка беше подкрепена от Движение за права и свободи, а незабавно по-късно шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет желаеха.

По мотив поддръжката от Движение за права и свободи за оставката Гешев пък сподели, че е останал изумен, тъй като представителите на придвижването не са оставили у него " усещане, че взимат безпринципни решения, които в етичен аспект може би граничат с изменничество ".

“На това съвещание на парламентарната група го чух. Да, и това стана пред всички медии. И аз бях дамата, с цел да отговоря на още един въпрос, на която господин Гешев се обади по телефона да попита правилно ли е, че Мария Габриел е споделила това пред нашата парламентарна група ”, сподели Атанасова в четвъртък.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

На въпрос във връзка че е считал за “приятел ” въпросния “политик - жена ” за собствен другар, председателката на ПГ на ГЕРБ уточни, че “нашите връзки са институционални ”. По думите ѝ въпросът за какво основният прокурор я счита за другар, е към самия него.

“Аз като ръководител на най-голямата група в Народното събрание е напълно естествено да имам връзка. Той, както и доста други хора, ми имат телефона, той е обществен ”, сподели още Атанасова, добавяйки, че “не е обикновено ” основният прокурор да ѝ се обажда и да ѝ желае пояснение за дейности на партията ѝ.

По мотив поръчката на Габриел правосъдният министър в възможния ѝ кабинет незабавно да изиска отстраняването на Гешев, депутатката разяснява, че номинираната за министър председател някогашна еврокомисарка носи цялата отговорност.

Преди ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов също препрати отговорността за тази поръчка напълно към Габриел. Той се оплака пред медиите в Народното събрание, че “прокурорът, като приказва, единствено за мен приказва ” и акцентира, че “Мария Габриел дава отговор ”, а той е “само на първия ред народен представител ”.

Коментарът му беше предизвикан от изказването на Иван Гешев в понеделник, в което той назова неведнъж водача на ГЕРБ “лицето Бойко Методиев Борисов ” и прикани “политическият отпадък ” да бъде “изметен ” от Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР