Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси

...
Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси призова за дипломатически бойкот на олимпийските игри в Китай

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси прикани към американски дипломатически протест на зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, съобщи Ройтерс. Тя разкритикува Китай поради нарушаванията на човешките права и съобщи, че международните водачи, които участват на спортното събитие, ще изгубят моралния си престиж.

Американските законодатели насочат все по-силни апели за протест на олимпиадата или смяна на мястото на провеждането ѝ. Те също по този начин подлагат на критика американските корпорации, потвърждавайки, че мълчанието им за това, което съгласно Държавния департамент е геноцид против уйгурите и други етнически малцинства в Китай, предизвиква китайското държавно управление.

Пелоси съобщи на двупартийно конгресно чуване по въпроса, че държавните глави по света би трябвало да откажат да участват на игрите, планувани за февруари следващата година.

" Това, което предлагам...е дипломатически протест ", сподели тя.

" Ако държавните глави отидат в Китай в светлината на геноцида, който продължава (...) в действителност се натрапва въпросът какъв честен престиж имате да говорите още веднъж за човешките права където и да е по света ", добави Пелоси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР