Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси

...
Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси
Коментари Харесай

Пелоси доволна, че Тръмп е отменил военните удари срещу Иран

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси е удовлетворена, че президентът Доналд Тръмп е отменил планувани военни удари против цели в Иран.

"Удар с сходни съпътстващи вреди би бил доста провокативен и аз съм удовлетворена, че президентът не го предприе ", сподели пред публицисти демократката Пелоси, представена от Ройтерс. Тя повтори настояването си Тръмп да изиска позволение от Конгреса преди да издаде заповед за военни дейности против Иран. "Не бива да стартират каквито и да било военни дейности против Иран без утвърждението на Конгреса ", продължи Нанси Пелоси, представена от Ройтерс. "Ние сме в извънредно рискова и сложна обстановка с Иран ", уточни тя.

Председателката на долната камара на Конгреса направи тези изказвания откакто президентът Тръмп удостовери, че е издал заповед, а по-късно я е отменил, за ответен удар, откакто Иран смъкна американски безпилотен аероплан.
Говорител на Пелоси сподели, че тя не е била осведомена за проектите на президента.

Председателят на Камарата е вторият, след вицепрезидента, който заема президентския пост, в случай че президентът не е в положение да извършва отговорностите си, припомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР