Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е поканила Илън Мъск

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е поканила Илън Мъск
Коментари Харесай

ЕП кани Илън Мъск, за да бъде изслушан

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е поканила Илън Мъск да бъде изслушан от евродепутатите, съобщи Агенция Франс Прес.

Парламентът няма пълномощия да задължи Мъск да се яви, към този момент не е получен отговор ог него.

Мъск провокира разтърсвания и несъгласия, откогато през октомври закупи обществената мрежа Туитър за 44 милиарда $.

След като уволни половината от личния състав на компанията, възвърне акаунта на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, приключи политиката против дезинформацията във връзка с COVID-19 и за малко блокира препратките към конкурентни платформи в Туитър, той притегли вниманието на политиците както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.

Европейската комисия предизвести Мъск, че рискува да му бъдат наложени наказания от Европейски Съюз поради опасността за свободата на медиите.

БГНЕС напомня, че Мъск организира анкета в Туитър, в която питаше дали би трябвало да напусне поста основен изпълнителен шеф на компанията. Общо 57,5 % от потребителите дадоха отговор с " Да ", че той би трябвало да си тръгне.

Цената на акциите на Туитър се срина с една трета, откогато той пое платформата. Рекламодателите се отдръпнаха от компанията поради разтърсванията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР