Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕК скоро ще представи законодателни предложения за връщане на нелегалните мигранти

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Комисията скоро ще показа нови законодателни оферти за връщанията на незаконните мигранти. Темата за миграцията беше съществена на съвещанието на европейските водачи, което завърши нощес.

" Едва 20 на 100 от тези, които нямат право да останат в Европейски Съюз, се връщат в страните по генезис ", сподели фон дер Лайен. На въпрос за изнесените центрове, тя съобщи, че са обсъждани три разнообразни детайла за три разнообразни обстановки.

 

" Първият е за центрове за мигранти, които се нуждаят от протекция, като полемиката беше за трети безвредни страни. Вторият е за центрове за мигранти, които нямат право на престой в Европейски Съюз. В този случай остава въпросът какъв брой време могат да се намират там хората, в случай че връщането им в страните по генезис е невероятно. Третият вид е за страни отвън Европейски Съюз, в които мигрантите са в капан и нямат право да влизат в Общността, като биват връщани назад благодарение на Върховния комисариат за бежанците и Международната организация за миграция и с финансовата помощ на Евросъюза ".

 

" Яхия Синуар " е виновен за големи премеждия, в това число и отвличания, терористични офанзиви на " Хамас " - по този начин ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разяснява новината за убийството на водача на групировката. " Синуар беше водач на терористична организация и мозъкът, който стоеше зад офанзивата на 7 октомври. Неговата гибел съществено отслабва " Хамас " ", сподели от своя страна фон дер Лайен.

Лидерите одобриха и изводи за обстановката в Близкия Изток, като фон дер Лайен упрекна Иран за нея:

 

" Основният състезател зад всичко това е Иран и неговите проксита " Хизбула ", " Хамас ", хусите. Иран също по този начин доставя Русия с дронове и оказва помощ на Северна Корея ".

 

Запитана за проекта на успеха на Зеленски тя сподели, че водачите го поддържат, само че не може да отговори за приемането на Украйна в НАТО ".

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР