Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Председателката на Европейската комисия: Трябва да вземем историческо решение

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че на срещата си на върха на 23 и 24 юни страните от Европейския съюз ще би трябвало да вземат " историческо решение " по отношение на кандидатурата на Украйна за участие в съюза, съобщи ДПА.

" Надявам се след 20 години, обръщайки се обратно, да можем да кажем, че сме постъпили вярно ", сподели Фон дер Лайен пред публицисти на връщане от Киев, където бе на малко посещаване. Предизвикателството ще бъде да се излезе от срещата на върха на Европейски Съюз по-късно през юни с единна позиция, " която да отразява обсега на това историческо решение ", добави тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера Фон дер Лайен дойде в Киев, с цел да разиска с президента Володимир Зеленски основно оставащите противоречиви точки в кандидатурата на Украйна за участие.

Европейска комисия желае да огласи в края на идната седмицата рекомендацията си дали на страната, която се бори с съветската инвазия от 24 февруари, да бъде възложен статут на претендент за участие в Евросъюза.

В последните години Украйна реализира доста, само че остава да се направи още доста, съобщи фон дер Лайен на връщане в Полша. " Нашата рекомендация ще отрази усърдно това ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР