Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига днес
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е на посещение в Западните Балкани

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва през днешния ден в Сърбия. Сръбският президент Александър Вучич ще посрещне Фон дер Лайен на летището в Ниш, а по-късно дружно ще посетят в Йелашница изграждащия се газов интерконектор Сърбия - България, съобщи организация Бета.

Фон дер Лайен ще беседва поотделно с Вучич и със сръбския министър председател Ана Бърнабич в Белград. Преди Белград, председателката на Европейския съюз ще беседва в Сараево с членовете на тричленното мултиетническо президентство на Босна и Херцеговина и ще открие тунел, част от " Коридор 5 ", финансиран от Европейски Съюз.

В началото на обиколката си в страните от Западните Балкани в сряда Фон дер Лайен сподели в Скопие, че Европейски Съюз е подготвил финансов пакет в поддръжка за Западните Балкани, с цел да помогне на района да се оправи с енергийната рецесия.

По време на вчерашното си посещаване в Прищина Фон дер Лайен сподели, че мястото на Косово е в Европейски Съюз и че евросъюзът е повърхностен без Косово, като оцени, че Прищина е постигнала огромен прогрес по европейския път.

Фон дер Лайен посети ще завърши обиколката си на следващия ден с посещаване в Подгорица, Черна гора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР