Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Течовете на газ от Северен поток са саботаж

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че ще има строги последствия при всяко съзнателно разваляне на европейската енергийна инфраструктура. Фон дер Лайен направи тези забележки, откакто разиска течовете по съветските газопроводи " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море в телефонен диалог с датския министър председател Мете Фредериксен.

След диалога си с Фредериксен тя съобщи в Туитър, че " всяко съзнателно увреждане на дейната европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до най-строгия вероятен отговор ".

Председателят на Европейска комисия сложи акцент върху започването на следствие на приключването на газ, с цел да " има цялостна изясненост по отношение на събитията ", които дефинира като " саботажна акция ".

По-рано денем Фредериксен съобщи, че е мъчно да се одобри, че приключването на газ в балтийско море е " инцидентно съвпадане ".

Датският министър на енергетиката Дан Йоргенсен също съобщи, че приключването на газ не се дължи на произшествия, а е резултат от детонации.

Притежаваният от Русия газопровод " Северен поток 2 ", който минава от Русия под Балтийско море до Германия, в началото беше основан, с цел да удвои размера на газа, превозен непосредствено до Германия. Когато работата по газопровода беше приключена, Германия реши да го анулира употребата му след началото на войната на Русия против Украйна. Газопроводът " Северен поток 1 ", който се простира на 1200 км под Балтийско море от съветския бряг покрай Санкт Петербург до североизточна Германия, беше спрян от Русия след решението на Германия да спре узаконяването на " Северен поток 2 ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР