Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че
Коментари Харесай

ЕК: Бездействието срещу климатичните промени ще струва скъпо

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че бездействието по проблемите на климатичните промени ще коства доста по-скъпо в дълготраен проект, в сравнение с самодейният метод на откриването на 25-ата конференция по изменение на климата на Организация на обединените нации, която стартира през днешния ден в Мадрид, съобщи ДПА.

" Винаги би трябвало да имаме поради, какъв брой повече ще ни коства, в случай че не действаме в този момент ", сподели Фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия ще показа до 10 дни водещия си проект в региона на екология - Европейския зелен контракт, заяви председателката.

Вчера, в първия си ден на председателския пост, тя удостовери пред публицисти задачата си да направи Европа първия климатично безпристрастен континент до 2050 година, което значи, че въглеродните излъчвания би трябвало да бъдат изцяло обезвредени от ограничения, намаляващи въглеродния двуокис, като засаждането на дървета, отбелязва Ройтерс.

Европейски Съюз ще поддържа 1 трлн. $ вложения за промяна на Европейския съюз през идващото десетилетие с капиталов проект за стабилно развиване, сподели Фон дер Лайен.

За да стане Европейски Съюз климатично безпристрастен до 2050 година, би трябвало да действаме в този момент, би трябвало да използван политиките в този момент, тъй като тази промяна ще отнеме цяло потомство, добави тя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР