Председател на Комисия за защита на потребителите /КЗП/ Стоил Алипиев

...
Председател на Комисия за защита на потребителите /КЗП/ Стоил Алипиев
Коментари Харесай

Председател на КЗП с позиция по случая с “пържолите за 500 лева”

Председател на Комисия за отбрана на потребителите /КЗП/ Стоил Алипиев излезе с позиция по случая с “пържолите за 500 лв. ” . Той сподели, прилагаме без редакторска интервенция:

„ Във връзка със засиления медиен интерес към така наречен случай „ пържоли за 500 лв. “, разпоредените инспекции по случая и реакции от страна на СЗБ и БАЗ, които могат да доведат само до трупане на негативи и напрежение, а не до градивно разрешаване на даден проблем, като Председател на КЗП бих желал да изразя своята позиция:

Комисията за отбрана на потребителите е държавен орган, който носи отговорността за вярното използване на настоящата нормативна уредба. Като подобен, при зародил проблем от публично значение, се самосезира и ползва пълномощията си.

Не намирам за подходящо посредством мнения в общественото пространство да се вършат внушения за изхода от административно произвеждане по самостоятелен проблем. Като Председател на КЗП постоянно съм подготвен да дискутираме, обсъждаме и решаваме кардинални проблеми, като нелоялно държание на търговци в отрасъл, бранш или бранш на стопанската система, а не самостоятелни проблеми.

С предоставяне на насоки по възможния излаз на производството и основаване за очакване КЗП да се произнесе за нелоялна процедура, се слага даден търговец в условия на нелоялна конкуренция, което може да докара до тежки последици за бизнес, изключително от сезонен е темперамент, заради обстоятелството че произнасянето на контролния орган е обвързано със периоди, които ще изтекат след летния сезон. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР