Председател на изборна секция в столичното училище 104 ОУ „Захари

...
Председател на изборна секция в столичното училище 104 ОУ „Захари
Коментари Харесай

Председател на изборна секция в София проспа балотажа, а на първия тур...

Председател на изборна секция в столичното учебно заведение 104 ОУ „ Захари Стоянов” изкара в сънливост изборния ден през днешния ден, а на първи тур е забъркала съществени гафове с протоколите. Тя е позволила неточности в някои от тях, а други се е пробвала да укрие.

За това сигнализираха членове на секцията, които са възмутени от държанието на своята шефка Мая Милованова, написа TrafficNews.

Заради нейните гафове секцията завършила работата си часове след края на изборния ден и предаването на протоколите в зала "Арена Армеец " се проточило до сутринта.

Заради направените от Милованова нарушавания при вота на 27 октомври е подаден сигнал до Централната изборна комисия при започване на седмицата с гледище тя да бъде заменена. Уведомена била и партията, която излъчила Милованова, с цел да пратят по-адекватен представител. Това описа пред екипа ни жена, която е член на въпросната секция.

„ Мислехме, че ще бъдат взети ограничения. Молбата е подадена от името на цялата секция и всички стоят зад това мнение. За страдание обаче в събота видяхме, че тя още веднъж е тук”, описа дамата, чиято идентичност няма да разкрием по нейно предпочитание.

Освен че Милованова била оставена като ръководител на секцията, тя продължавала да се държи по същия метод.

„ Тя и през днешния ден си спа. Ние не и разрешаваме да се приближава до никакви значими документи, тъй като не ни се нощува тук”, показа дамата, подала сигнала.

Като цяло изборният ден в София минава без кавги за тежки и всеобщи нарушавания. От Общинската изборна комисия оповестиха за постъпили към 40 сигнала към 18 часа. Повечето от тях обаче са за пропуски в работата на секциите като пропуснат да се откъсне откъслек от бюлетината или че при стартиране в кутията бюлетината се е отгърнала и се е видял вотът.

Сред по-сериозните сигнали са за подправени пълномощници и опит за пазаруване на гласове в ромската махала на столичния квартал "Филиповци ", изясни ръководителят на ОИК Полина Витанова.

Дошлите да пуснат бюлетини и на балотажа гласоподаватели обявиха, че през днешния ден не е имало никакви опашки и всичко е било доста умерено.

„ Направи ми усещане, че съвсем няма младежи. Това е доста ужасно, тъй като те би трябвало първи да гласоподават и да желаят промяна”, показа една от дамите, която одеве излезе от изборна секция в регион "Гоце Делчев ".

На въпроса за ниската изборна интензивност множеството софиянци са безапелационни, че хората към този момент не имат вяра в обещанията от предизборните акции на претендентите.

Към 17,30 часа до урните бяха отишли 33,34% от гласоподавателите в София. По данни на ОИК - София правото си на глас са упражнили 354 906 гласоподаватели.

Най-висока е изборната интензивност в регионите “Панчарево” - 39,13% и “Триадица” - 38,04%. А минимум са отишлите да гласоподават в регионите “Кремиковци” - 23,63% и “Връбница” - 27,75%.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР