Предприятията, преработващи цвят от маслодайните сортове рози Дамасцена“ и Алба“,

...
Предприятията, преработващи цвят от маслодайните сортове рози Дамасцена“ и Алба“,
Коментари Харесай

До 20 август собствениците на розоварни кандидатстват за de minimis

Предприятията, преработващи цвят от маслодайните сортове рози „ Дамасцена “ и „ Алба “, могат да аплайват по схемата de minimis до 20 август 2021 година Утвърденият бюджет от Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие “ по схемата възлиза на 3 млн. лева Размерът на помощта е 0,30 лв. за кг цвят от маслодайна роза, изкупен за преправка. Средствата ще бъдат изплатени до 20 септември, оповестяват от Разплащателната организация.

Държавната помощ е отпусната с цел да подтиква преработвателите в изкупуването на български розов цвят. Компенсаторната мярка има за цел да покрие част от разноските, свързани с преработката на цвят от маслодайна роза, годишна продукция 2021 година

Припомняме, че на подкрепяне подлежат предприятия, преработващи цвят от маслодайна роза, регистрирани по Закона за маслодайната роза. Преработвателите би трябвало да са изкупили не по-малко от 70% цвят по отношение на 2020 година на цени не по-малко от 2 лева./кг. без Данък добавена стойност от земеделските стопани. Признават се разходооправдателни документи, издадени не по-късно от 31 юли 2021 година (включително).

Максималният размер на помощта, която може да получи един розопреработвател, е не повече от 200 000 евро за три поредни данъчни години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР