Предприятията и потребителите в Европейския съюз могат да бъдат изправени

...
Предприятията и потребителите в Европейския съюз могат да бъдат изправени
Коментари Харесай

Аварийният план на ЕС за зимата - до 19 градуса в офиси и магазини

Предприятията и потребителите в Европейския съюз могат да бъдат изправени пред фрапантни ограничения за икономисване на сила в изискванията на задаващата се газова рецесия. Европейската комисия готви проект за деяние при изключителни обстановки, в това число цялостно прекъсване на газовите доставки от Русия.

Проектът на Европейската комисия, с който разполага DPA планува от есента публичните здания, офисите и комерсиалните обекти да се отопляват до най-много 19 градуса. Това бе могло да понижи с една трета последствията при ненадейно спиране на доставките, написа Der Standard.

В документа се показва, че към този момент съществува забележителен риск Русия да спре изцяло доставките на газ за Европа през тази година.

В отчета се споделя, че и фирмите, които могат да заменят газа, би трябвало и да понижат потреблението си. Целта е да се защитят браншовете, които са изключително значими за веригите за доставки и конкурентоспособността. Домакинствата също са призовани непринудено да употребяват по-малко сила. "Сега всеки би трябвало да пести гориво ", написа комисията.

Проектодокументът планува при положение на дефицит на газ семействата и лечебните заведения, да получат приоритет. Въпреки това, в случай че производството на електрическа енергия е изложено на риск, страните могат да възложат на газови електроцентрали да доставят електрическа енергия на избрани предпазени консуматори.

Планът към момента предстои на смяна и се чака да бъде публично показан идната сряда, 20 юли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР