Предприети са мерки за скорошно възстановяване на настилкатапо ул. Калоян

...
Предприети са мерки за скорошно възстановяване на настилкатапо ул. Калоян
Коментари Харесай

Предстои възстановяване на настилката по ул. Калоян в Русе

Предприети са ограничения за скорошно възобновяване на настилкатапо ул. " Калоян " в Русе, оповестяват от ВиК- Русе.

" Бихме желали да поднесем своето опрощение за забележителното закъснение при възобновяване на настилката по улицата, което краткотрайно докара до неудобства за напредването на жителите. До отлагането на довършителните действия обаче се стигна по независещи от „ ВиК “ ООД – Русе аргументи ", показват от сдружението.

Изпълнителите на строителните действия по план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Русе “ са длъжни да възстановят настилката по разрушените от тях сектори, като структурата на секторите с трайна настилка следва да бъде като най-малко от същия тип и структура като първичната. Още при пускане на строително-монтажните работи изпълнителят установи, че съществуващата настилка по ул. „ Цар Калоян “ е била смесена (паважна и асфалтова), което е затруднявало нейната поддръжка и е довело до компрометиране на разнообразни сектори. Също по този начин е открито съществуването на улични зони, където основата, върху която е била положена паважната настилка, не е била механически годна, което в допълнение е затруднявало поддържането на улицата в положително експлоатационно положение.

С оглед на нуждата от изясняване на типа на настилката, която да бъде възобновена, с цел да се подсигурява дълготрайната употреба на новоизградената ВиК инфраструктура, през последните няколко месеца бяха извършени изследвания и редица консултативни срещи с представители на изпълнителя, строителния контрол и Община Русе. В резултат на извършените полемики рекомендациите са, че най-целесъобразно за запазването на новоизградените проводи и положителното отводняване на улицата ще бъде възобновяване на настилката да се извърши с асфалтобетон.

Полагането на водопроводни и канализационни тръби по ул. „ Цар Калоян “ в сектора от ул. „ Рила “ до бул. „ Славянски “ енапълно завършенои е напълно възобновена настилката в сектора от ул. „ Тома Кърджиев “ до бул. „ Славянски “, като следва скоро да започват възстановителни действия и по останалата част от улицата, където строителните работи по ВиК мрежата са завършили.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР