Предприемат се действия за пренастаняване на украински граждани от Паничище. Центърът

...
Предприемат се действия за пренастаняване на украински граждани от Паничище.
Центърът
Коментари Харесай

Местят украинските бежанци от базата на БДЖ в Паничище

Предприемат се дейности за пренастаняване на украински жители от Паничище.

Центърът за възобновяване на фрагменти в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се употребява за обезпечаване на наложителен отдих на експлоатационния личен състав в сдружението. Съгласно подписания колективен трудов контракт, железопътният транспортьор има ангажимент за обезпечаване на профилакториум към своите чиновници от експлоатационния личен състав, оповестиха от БДЖ.

Към момента в базата са настанени 70 украински жители, като поетият ангажимент за настаняването им е бил до месец септември. За да може БДЖ да извърши уговорката към чиновниците си, е належащо настанените украински жители в Паничище да бъдат преместени в почивно-възстановителните центрове в Приморско и Варна.

Създадена е организация за обезпечаване на превоза им от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от непрекъснати медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където е обезпечено здравно обслужване на място за пребиваващите там украинци. Майките с деца пък ще бъдат настанени в Приморско, където обитават други такива фамилии.

От БДЖ декларират също, че Паничище е планински регион с над 1 300 м надморска височина и поради идното настъпване на зимния сезон не е уместно място за непрекъснато престояване на фамилии с деца и нуждаещи се от здравно обслужване възрастни хора заради отдалечеността си от обитаемоте места.
 Програмата за настаняването на украинските бежанци в хотели продължава и през октомври
Програмата за настаняването на украинските бежанци в хотели продължава и през октомври

Тази седмица ще бъдат импортирани финалните заплащания за юни и юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР