Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето

...
Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето
Коментари Харесай

Терзиев със спешни мерки за ограничение на произшествията на трамваите по бул. „Цар Борис III“

Предприемаме бързи ограничения , с цел да ограничим транспортните катастрофи по трасето на трамваите по бул. " Цар Борис III “ . Ето за какво физически ще отделим пътното платно от това на трамваите . Това заяви кметът на София Васил Терзиев.

" Така коли няма да могат да навлизат върху релсите. Възложихме план за обособяването на трасето като фокусът ще е в региона от ул. " Райска градина “ до ухото в " Княжево “. По това трасе се движат 2 трамвая - 5 и 11 . В пиковите часове приблизително на всеки 3 минути тук минава по една трамвайна мотриса в посока ", добави той.



По думите му, откакто е било възобновено придвижването на емблематичния трамвай №5 в края на предходната година, за дни са били регистрирани 5 пътно транспортни катастрофи : " Катастрофите са породени от коли, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите ", означи той.

Подробностите, които даде още той са следните: " За да бъде напредването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост. Съкратихме времето за пътешестване от " Съдебна палата “ до последната спирка в " Княжево “ с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути в този момент.

Предстои новоремонтираният сектор на релсовия път от кръстовището с бул. " Овча Купел “ до ухото на " Княжево “ да бъде включен в новата съгласуваност за придвижването, която обезпечава " зелената вълна “ за трамваите. Това в допълнение ще се форсира придвижването на трамваите по бул. " Цар Борис III “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР