Предпоследният ден от работната седмица няма да ви е скучен,

...
Предпоследният ден от работната седмица няма да ви е скучен,
Коментари Харесай

Четете в Марица: Защо никой не иска да се вози в градските...

Предпоследният ден от работната седмица няма да ви е отегчителен, в случай че преди работа прочетете вестник " Марица ". Ето и някои от акцентите:
Слагаме солари на покрива без разрешително
Добра вест пристигна от Народното събрание за всички българи, които се канят да сложат слънчеви панели на покрива. За тях семействата могат да получат безплатно до 15 000 лв.. Народното събрание одобри през вчерашния ден на второ четене промени в Закона за устройство на територията, с които се отстранява разрешителното за градеж и други процедури при инсталацията на фотоволтаици на покриви на къщи с мощ до 20 киловата. Така инсталирането на възобновими енергийни източници за произвеждане на електрическа енергия или за стопляне на вода в обитаеми места с такава мощ минава на осведомителен режим, когато получената сила ще се употребява единствено за лични потребности на потребителя.
Защо никой не желае да се вози в градските автобуси или какво е положението на публичния превоз?
Автобуси, препълнени в пиковите часове, навъсени водачи, които подминават спирки като дребни гари, изтормозени и постоянно озлобени кондуктори, изнервени пасажери, „ щъркели “, в които човек се усеща като в консервна кутия - това е положението на градския превоз в Пловдив. Качеството на услугата непрестанно се утежнява, макар многочислените и несполучливи опити на локалната власт да го направи най-привлекателното средство за напредване и да разтовари най-малко отчасти растящия трафик от леките коли. В същото време частниците нямат достъп до европейски средства и запас сами да модернизират превоза. 
Да се пусне трамвай вместо градска железница в Пловдив
Пловдив ще стане по-зелен, с изцяло цифровизирани услуги и с доста по-разтоварен пътен трафик, само че в случай че бъдат изпълнени 38-те плана от Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО), чийто небосвод е до 2027 година. Проектите, което са разграничени в 6 целта, бяха показани на публично разискване от зам.-кмета по вложения Стефан Стоянов. Общественикът Огнян Дюкенджиев предложи и вместо градска железница, издигната на бетонни пилони, да се пусне на това трасе трамвай.
Студентка прави смарт кафе занималня
Третокурсничка от компетентност „ Софтуерни технологии “ завоюва конкурс по предприемачество със стартъп план за кафе занималня " Смарт лаб ". А с поддръжка от преподавателите и бизнеса Милена Русева от ПУ " Паисий Хилендарски " е напът да осъществя концепцията си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР