Предполагаемите извършители на тежкото убийство в София са две лица

...
Предполагаемите извършители на тежкото убийство в София са две лица
Коментари Харесай

Двамата мъже, задържани за тежко убийство край София, са издали фалшив смъртен акт на жертвата

Предполагаемите причинители на тежкото ликвидиране в София са две лица с семейства Александров и Кинов. Това потвърдиха от прокуратурата и Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) на взаимен брифинг в Съдебната палата по отношение на разкритото престъпно закононарушение и във връзка със задържането и привличането като обвинени на двете лица.

Говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) и зам.-градски прокурор Христо Кръстев изясни, че сигналът е подаден на 5 януари и е касаел данни за това, че 50-годишен мъж не може да бъде уставен от неговите близки. Работено е по версията за похищение, като по-късно е станало ясно, че става въпрос за ликвидиране.

В идващите дни - 6 и 7 януари са осъществени дейности по следствието, огледи на местопроизшествия и след отчет на Столична дирекция на вътрешните работи и отчет на наблюдаващ прокурор може да се направи рационално съмнение, че две лица с фамилия Александров и Кинов са направили преди всичко похищение и на второ място - ликвидиране.

Тялото на убития мъж, е намерено в камера в частна морга, като той е бил настанен там с подправени документи. Използвани са имена на жив човек, който няма нищо общо с убития и причинителите на убийството, с цел да се издаде неистинен смъртен акт на жертвата. Убитият е бил завързан и малтретиран, а до съдбовния край се е стигнало след два изстрела в региона на коремната празнина (торса) и в единия крайник.

Разплитането на случая тръгнал от прекосяване на държавната граница на Александров и Кинов в посока Сърбия. Единият от причинителите на убийството е минал с персоналната карта на жертвата за да инсценира напускането му от територията на страната. Заподозрените даже взели и телефона на убития човек, като пускали и подправени sms-и на роднините му.

Жертвата на убийството бил притежател на компания, която обратно във времето стопанисвала ресторант в центъра на София. Само единият от причинителите на закононарушението е престъпно проявен за нелегално владение на огнестрелно оръжие и грабежи в изключително огромни размери.

Оръжието, с което е осъществено жестокото убийството, към момента не е намерено. Изследват се обаче няколко типа оръжия.

Според проверяващи повода за осъщественото нападение е финансов дълг, който убитият имал към Александров.

Предвид високата социална заплаха двамата са арестувани до 72 часа. Изготвено е искане и за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Припомняме, че през вчерашния ден се появи информация за двамата арестувани, която през днешния ден прокуратурата удостовери. Един от обвинените е Петър Александров - наследник на някогашния финансов министър Стоян Александров.

Другият арестуван е Александър Кинов, " чиято специалност е гробокопач ", обясниха от държавното обвиняване. Това изяснява и обстоятелството, че убитият мъж е открит в морга, а тялото е било квалифицирано за кремация.

Предполага се, че мъжът е дължал пари на Петър Александров. Неофициално се приказва за сумата от порядъка на 200-300 хиляди лв..
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР