Предполагаемата причина за възникналия в неделя пожар в старческия дом

...
Предполагаемата причина за възникналия в неделя пожар в старческия дом
Коментари Харесай

Има заподозрян за пожара в старческия дом във Варна

Предполагаемата причина за зародилия в неделя пожар в старческия дом " Св. Георги " във Варна е един от жителите: 53 годишен мъж, който е бил настанен в стаята, от която са тръгнали пламъците - това оповестиха няколко часа след случая окръжният прокурор Красимир Конов и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Михов, представени от БНР.

Трима мъже и една жена починаха вследствие от пожара, а две дами, на 67 и 83 години, са настанени във Военноморската болница в града с заплаха за живота след обгазяване. 

Разследването " работи по всички версии ", само че най-вероятно пожарът е бил провокиран от погрешно боравене с открит огън в едно от пространствата. Заподозреният е настанен за експертиза в психиатрията на болничното заведение " Св. Марина ". Той е дошъл в дома, откакто е изместен от сходно обществено заведение в Девня, което е било закрито. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се следи от Окръжната прокуратура. Извършва се аутопсия на четирите тела за определяне на съответните аргументи за настъпилата гибел. Започват и разпити на очевидци.

Пламъците към този момент са потушени изцяло, а евакуираните 20 жители на дома са върнати назад в него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР