Предполагаем джихадист беше депортиран във Франция от Джибути, във връзка

...
Предполагаем джихадист беше депортиран във Франция от Джибути, във връзка
Коментари Харесай

Предполагаем джихадист бе депортиран във Франция, свързват го с нападението над Шарли ебдо

Предполагаем джихадист беше депортиран във Франция от Джибути, по отношение на терористичното нахлуване против сатиричното издание " Шарли ебдо ", преди близо четири години, осведоми 24chasa.bg. Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер написа в Туитър, че Питър Шериф се е укривал от френското правораздаване и задържането му е в следствие от " успеваемостта на френските служби за сигурност и интернационалната връзка ".
Предполага се, че той е бил в стеснен контакт с братята Шериф и Саид Куаши, направили нападението против " Шарли ебдо ". В петък френската прокуратура изиска 14 души да бъдат изправени пред правосъден състав поради хипотетична замесеност в нападенията от януари 2015 година, при които починаха 17 души. Парижката прокуратура съобщи, че хипотетичният джихадист е бил екстрадиран във Франция, откакто е бил арестуван неотдавна в Джибути. А след идването си на летище " Шарл де Гол " в Париж е бил отведен в ареста.
Повдигнати са му обвинявания в незаконно сдружаване за тероризъм. Френският министър на защитата съобщи, че обвиненият е изиграл " значима роля в организирането " на нападението против " Шарли ебдо ". Шериф, прочут още като Абу Хамза, е бил непосредствен другар на двамата братя, които убиха 11 души в редакцията на сатиричното издание и служител на реда в близост оттова, преди да бъдат премахнати.
В началото на предишното десетилетие той е посещавал Ирак и Сирия, а от 2011 година се е укривал от френските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР