Предполага се, че почти всеки един от нас все някога

Предполага се, че почти всеки един от нас все някога ...

ВНИМАНИЕ! Ако пиете аспирин на празен стомах, може да се случи ТОВА

Предполага се, че почти всеки един от нас все някога в живота си е приемал аспирин. Това е един от най-разпространените медикаменти по цял свят. Според лекарите обаче приемът му може да е много опасен, ако е на празен стомах.
Въпреки, че аспиринът е достигнал световен престиж, той все пак има и своите негативни страни. Те са пряко обвързани с приема му.
Едно от действията на това лекарство е обезболяващо. Препоръчва се също за сваляне на температурата. На много пациенти бива назначено лечение с аспирин, което да подпомогне разреждането на кръвта. Медикаментът не позволява на кръвта да се съсирва.

Бъдете много внимателни с приема на аспирин, ако не искате да се случи ТОВА!
И все пак обаче, независимо от това, че лекарството е добре познато, трябва много да се внимава с приема му.
В случай, че решите да го приемете на празен стомах е твърде вероятно да се натъкнете на гадене и световъртеж. Да не говорим, че някои пациенти се оплакват от шум в ушите, след като са изпили едно хапче, преди хранене.

Ново откритие за аспирина и COVID-19 Ново откритие за аспирина и COVID-19
Ново проучване не е открило връзка между употребата на аспирин и повишения риск от заразяване или по-тежка симптоматика на болни с коро...
Това са само една част от причините, поради които в никакъв случай не бива да действате безотговорно, стане ли въпрос за аспирин, както и всички останали лекарства, предлагащи се в аптеките.
Добре е да знаете, че комбинацията между кофеин и аспирин е способна да предизвика сериозно дразнене на стомашната лигавица. Това обикновено води до безсъние и тревожност.

Ако страдате от бъбречна недостатъчност също не е препоръчително да се лекувате с този медикамент. Важно е да се консултирате с медицинско лице, което да ви назначи адекватно лечение.
Бъдете отговорни към себе си и собственото си здраве. Не подценявайте дори най-безобидните лекарства, защото те могат да се окажат много опасни за вас!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com