Предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани

...
Предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани
Коментари Харесай

Трайчо Трайков поиска строителна ограда около Паметника на Съветската армия

Предписание за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители до паметника на Съветската войска в София е изиска кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

Експерти от регион „ Средец “ са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска в София, разгласи Трайков във „ Facebook “. „ Вече е изпратен на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли “, уточни Трайков.

По неговите думи има уверението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно . „ За разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им “, добави районният кмет.

Трайчо Трайков написа още, че в писмо до дирекция „ Сигурност “ на Столична община е изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

На 9 август от „ Левицата! “ направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “. В известие до медиите на 11 август от регионалната администрация обясниха, че не могат да се ангажират с съответен период за преместването на паметника, предвид на времето, което се изисква за привършване на процедурата.

С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е в ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР