Предпазни облекла ще има както за работещите в зоната с

...
Предпазни облекла ще има както за работещите в зоната с
Коментари Харесай

АЕЦ "Козлодуй" си поръчва защитни облекла за 4.1 млн. лв.

Предпазни дрехи ще има както за работещите в зоната с следен достъп в АЕЦ " Козлодуй ", по този начин и за тези отвън нея

© Анелия Николова Малко над 4.1 млн. лева е планувани за закупуването на защитно облекло за чиновниците на АЕЦ " Козлодуй ". В рамките на две обособени публични поръчки централата търси компании, които да доставят защитно и работно облекло за енергетиците. Първата поръчка е на стойност малко над 2.8 млн. лева, а втората - за към 1.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

В съответния случай поръчката на облекло няма нищо общо с епидемията от ковид, а е общоприета процедура за нуклеарната централа. За предотвратяване от болестта в централата са изменени границите на работното време на другите категории личен състав, преустановен е груповият превоз и са лимитирани контактите сред хората.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Контролирана зона

Доставката на защитно облекло е за служащите в така наречен следена зона на нуклеарната централа. Достъпът до нея е стеснен, а на изходите се реализира надзор на радиоактивното замърсяване на тялото и облеклото на личния състав и на изнасяните предмети и материали. Облеклото, което си поръчва АЕЦ " Козлодуй ", е точно с такава отбрана и защищава служащите и чиновниците от замърсяване с радиоактивни частици и други типове замърсявания.

Търгът е разграничен в 11 обособени позиции за кандидатстване и е на обща стойност 2.84 млн. лева без Данък добавена стойност, които ще бъдат обезпечени от бюджета на централата, без да се употребява външно финансиране, като средства от Европейски Съюз да вземем за пример.

Търсят се обособени компании за доставка на два типа бонета, чорапи, бели и зелени ръкавици и същите цветове гащеризони, фланелки и ръкавици против радиоактивно замърсяване и други
Поръчката ще се извършва за период от две години, а компаниите могат да подават заявки за участия в период до 27 април, излиза наяве от обявлението.

И отвън нея

Другата поръчка е с бюджет от 1.33 млн. лева Те ще бъдат употребявани за доставка на работно облекло на хората, които работят отвън следената зона.

То въпреки всичко би трябвало да служи за предотвратяване от неподходящи климатични въздействия, замърсявания с нетоксичен прахуляк, нападателни субстанции, масла и топлота, излиза наяве от обявлението. Поръчката също е разграничена на няколко елементи и компаниите могат да аплайват за доставка на всяко настрана работно облекло.

Срокът за приемане на предложения или заявки за присъединяване е 28 април 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР