Предотвратяването на натрупване на прах е почти невъзможна задача. Въпреки

...
Предотвратяването на натрупване на прах е почти невъзможна задача. Въпреки
Коментари Харесай

Как да предотвратите бързото натрупване на прах у дома?

Предотвратяването на струпване на прахуляк е съвсем невъзможна задача. Въпреки това, намаляването на количеството прахуляк във вашия дом е изцяло изпълнимо. Като измененията някои декорни решения и почиствате постоянно, можете да предотвратите натрупването на прахуляк във вашия дом.

Прахът може да наподобява безопасен, само че в тези частици има прахови акари, дребни паякообразни същества, които се хранят с мъртвите кожни кафези, които отделяме всеки ден.

Именно праховите акари, споделят алерголозите, предизвикват почти 30 % от популацията да страда от едно или повече алергични болести.

Ако вие или някой от вашето домакинство страдате от признаци на астма или алергия, предотвратяването на натрупването на прахуляк и премахването на предмети, които събират прахуляк, си коства напъните. (Това също по този начин ще улесни постоянното ви рутинно почистване). Ето няколко метода да намалите трупането на прахуляк в дома си:

1. Дръжте прозорците и вратите затворени
 Добави изложение

Докато чистият въздух е страховит, то в градовете той е доста прашен. Дори потреблението на мрежи за прозорци и порти няма да ви защищити от дребните прахови частици. Дръжте прозорците и вратите затворени , с цел да намалите праха навътре в дома.

2. Използвайте изтривалки
Поставянето на миещи се или елементарно за разчистване изтривалки вътре и пред входните порти ще понижи количеството прахуляк, който се внася в дома ви върху обувките и лапите на домашните любимци.

3. Поддържайте подовите настилки
Килимите са доста по-склонни да улавят праха и да му разрешат да се разпръсне във въздуха, в сравнение с подовете с твърда повърхнина. Ако не можете да премахнете килима, честото разчистване с прахосмукачка е най-хубавият метод да поддържате равнищата на прахуляк допустимо най-ниски. От друга страна подовете с твърда повърхнина би трябвало да се почистват с влажна забрадка за прахуляк най-малко един път седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

4. Сменяйте и перете спалното долни дрехи и кърпи всяка седмица
 Добави изложение

Тъй като праховите акари се хранят с мъртви кожни кафези, спалнята и банята са най-подходящите места за тяхното размножаване. Спалното долни дрехи, хавлиите и изтривалките за баня би трябвало да се перат ежеседмично, с цел да се унищожат праховите акари и да се отстранен алергените. Покрийте възглавниците и матраците в защитни калъфи от прахови акари. Това няма да предотврати появяването на прахуляк, само че ще понижи броя на праховите акари.

5. Подреждайте бъркотията
Погледнете купчината хартия на бюрото си или сервизите с чаши за чай, гордо изложени на отворените кухненски лавици. Прашни ли са? Всеки предмет на показ или намерено прикрит в дома ни събира прахуляк. Отървете се от предмети, които не употребявате или не се нуждаете, като ги дарите. Покажете сбирките зад стъклени порти и бъдете рационални за това какъв брой прахоуловители би трябвало да почиствате всяка седмица.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР