Предоставянето на не е пряко участие в конфликта и тази

...
Предоставянето на не е пряко участие в конфликта и тази
Коментари Харесай

Експерт: Военна помощ за Украйна не е пряко участие в конфликта


Предоставянето на не е директно присъединяване в спора и тази помощ е интернационално законна, според устава на Организация на обединените нации. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “, о. з. ген. Атанас Запрянов, някогашен зам.-министър на защитата.

Президентът Румен Радев още веднъж разгласи през днешния ден, че за България е рисково да доставя Украйна с оръжия, тъй като това усилва риска от въвличането ни във войната. По думите му сходна помощ от наша страна ще докара до недостиг в армията ни.

Според о.з. ген. Запрянов обаче нашата страна има какво да даде, без да обезоръжава Българската войска. По думите му имаме танкове, които не се употребяват и друга военна техника в остатък, която в този момент разгласяваме за продажба, а бихме могли да дарим.

„ Можем да дадем такова оръжие, без на нашата войска да бъдат наранени, само че ще бъдат наранени военновременните качества “, твърди някогашният зам.-министър на защитата.

Запрянов е на мнение, че посредством военната помощ за Украйна ние за създаване на механизирана бригада по натовски пример и доста страни от Алианса към този момент го вършат.

„ Артилерията на 61 бригада не дава отговор на стандартите на НАТО. Един ден ние би трябвало да купуваме артилерийски системи. Ако ние блокираме такива артилерийски системи, които имаме за военно време и се договорим с другите държавни управления от НАТО, които оказват помощ, те да бъдат сменени на каскаден принцип или да бъдем облекчени при покупката на такива системи в вероятност или да употребяваме европейски фондове или други източници, ние може да си помогнем “, изясни специалистът. Той посочи, че не става въпрос да предоставяме системи за противовъздушна защита и МиГ-29.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР