Предоставяме на вътрешния министър Бойко Рашков документите, с които разполагаме

...
Предоставяме на вътрешния министър Бойко Рашков документите, с които разполагаме
Коментари Харесай

Мая Манолова: Започна операция „чисти ръце“ в МВР

Предоставяме на вътрешния министър Бойко Рашков документите, с които разполагаме и от които излиза наяве, че деятели на „ Изправи се.БГ “ са подслушвани нелегално в продължение на месеци. Внасяме и сигнали за пазаруване на гласове в София област, опасност за ликвидиране към кметицата на село Славовица, която е от „ Изправи се.БГ “ и извършен напън от регионален шеф кой да завоюва социална поръчка. Внасяме сигнали и за корупционни схеми в дърводобива и енергетиката.

Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова пред медиите през днешния ден преди да се срещне с вътрешния министър Бойко Рашков. В момента има две преписки за използване на СРС-та върху деятели на „ Изправи се.БГ “. Едната дейна кореспонденция е по член 95 от Наказателния кодекс за присъединяване в опит за прелом, въоръжено въстание, протест. Другата дейна кореспонденция е във връзка с Настимир Ананиев - ръководител на партия „ Волт “ и деятел на „ Изправи се.БГ “, уточни Манолова.

По едната кореспонденция е работил отдел „ Терор “ към ГДБОП, само че нямаме информация в какво процесуално качество е включен Настимир Ананиев в другата кореспонденция. Освен за напън върху политически съперници на Борисов, подозираме, че тези СРС-та могат да бъдат употребявани за сглобяване и съчиняване на компромати. Това е безобразно и има потребност от съществени законови промени. В идващия парламент ще предложим анкетна комисия, която да извади цялата истина за потреблението на СРС, сподели още Манолова.

Тя бе безапелационна, че настояванията и разрешенията за потребление на СРС-та са противозаконни, защото не са стимулирани и в тях няма доказателства за държавен прелом, протест или въоръжено въстание. Исканията за използване на СРС са удължавани неколкократно и интервалът, в който хора от „ Изправи се.БГ “ са подслушвани, е близо една година, защото първите претенции са от 17 август 2020 година Става дума за опит за напън от страна на властта посредством потребление на специфичните служби върху спокойно протестиращи жители и във връзка с коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ в хода на втора предизборна акция.

В предходната акция деятелите на „ Изправи се.БГ “ са подслушвани, добави Манолова и съобщи, че ще изиска информация за оповестените от Бойко Рашков инспекции. Тя уточни, че входира в Министерство на вътрешните работи и сигнал за опасност за ликвидиране на кметицата на плевенското село Славовица, която е от „ Изправи се.БГ “. Причината е, че е спряла разтоварване на боклуци в нерегламентирано бунище. Ще настояваме Министерство на вътрешните работи да я отбрани, сподели Манолова. Носим и сигнал за пазаруване на гласове в София област в последната акция. Замесени са представители на Министерство на вътрешните работи на разнообразни позиции, кметове, представители на дърводобивни компании, сподели още тя. Манолова внася и сигнал за напън от регионалния шеф върху шефа на болничното заведение във Враца кой да завоюва публичната поръчка за ремонт на родилното поделение. Беше оповестена социална поръчка, в този момент е прекъсната и таванът пада, добави тя.

Вътрешният министър е почнал интервенция „ чисти ръце “ в Министерство на вътрешните работи и в специфичните служби и упованията са да бъде продължена. Службите бяха подчинени на Борисов и употребявани за партийно-политическа приложимост, да обслужват него и стопански мощните, да мачкат неуместните на властта. Досега не сме виждали воля от министър да покаже истината и да наложи цивилен надзор върху службите за сигурност, да не са бухалки, да не служат на Борисов и на приятелите му, а да служат в публичен интерес. Това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова в утринния блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира “ по отношение на абсурда с подслушванията. Преди две седмици подадохме искане до Бюрото за надзор на СРС за инспекция дали са прилагани СРС по отношение на деятели на " Изправи се.БГ ".

Тънкият миг е по какъв начин ще подходи това бюро, в което нямаме доверие, тъй като зам.-председателят му беше упоменат в отчета по закона „ Магнитски “, напомни тя. Американското държавно управление свърши това, което българската страна не желае да свърши. Хората не чакат американците да вадят фрапантни случаи на корупция, корумпирани лица и компании и корупционни схеми. Очакванията са това да вършат българската страна и българското държавно управление, а това не се случва, сподели Манолова по отношение на отчета на Съединени американски щати за корупция в България. Корупцията обгръща интервала от последните 11 години, а от 2014 година до в този момент ръководи Борисов. Той даде опция на всички тези олигарси – Пеевски и другите упоменати в отчета на Съединени американски щати, да вземат участие в ръководството на страната и на неговата трапеза.

Крайно време е Борисов да поеме отговорност, че трансформира страната в едноличен халифат, в който той взема еднолични решения. Крайно време е пипалата на октопода да бъдат пресечени, безапелационна бе Манолова и добави, че това ще се случи посредством смяна в ръководството на страната. Предизвикателството в идващия парламент е дружно с „ ИТН “ и Демократична България да създадем държавно управление на смяната, сподели Манолова. Тя уточни, че разполага с документи, от които излиза наяве, че екипът й е подслушван с месеци, от 17 август 2020 година Исканията за използване на СРС-та са удължавани неведнъж. В момента има кореспонденция, удължена от 20 май 2021 година Искането и разрешението са противозаконни и за това би трябвало да се носи отговорност. Въпросът е на чие бюро са отивали тези папки с информация, тъй като с изключение на летните митинги, интервалът обгръща и миналата предизборна акция, добави Манолова. Искането за СРС е обосновано с осъществяване на закононарушение по член 95 от Наказателния кодекс - подготовка за присъединяване в прелом, въоръжено въстание, протест, което се санкционира с отнемане от независимост над 10 години.

Когато един водач като Борисов се въплъщава с страната, той счита, че всяко искане на оставка е държавен прелом, акцентира Манолова. От употребяваните СРС-та могат да се съчинят и нагласят компромати. Хората обаче чакат решение на проблемите им. Компроматите няма да нахранят фамилиите, да обезпечат работа и да поддържат дребния бизнес. Това е огромният грях на държавното управление на Борисов по отношение на българските жители, безапелационна бе Манолова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР