Предоставил съм цялата информация на министъра на отбраната от вътрешната

...
Предоставил съм цялата информация на министъра на отбраната от вътрешната
Коментари Харесай

Здравният министър: Очаквах г-н Емин да си подаде оставката, подкрепям колегите си от Пирогов

" Предоставил съм цялата информация на министъра на защитата от вътрешната инспекция на " Пирогов " по случая с неговия консултант Мустафа Емин.Министърът е запозват изцяло и с видеозаписите, и с материалите от инспекцията. Оставих без реакция тези питания от страна на министъра на защитата за Facebook, тъй като ми се коства, че те не са отправени към мен. Те би трябвало да бъдат отправени към хората, които ги разгласяват в общественото пространство, в случай че изобщо са законни тези претенции ", сподели министър за опазването на здравето проф. Хинков.

За мен беше предстояща реакцията на господин Емин да си подаде оставката. Това е добър знак, аз считам, че има реакция и че човек по този начин се сепва от време на време в своите дейности, които той си е оценил като неправилни. Това е израз на една честност ", заяви за подкаста на БНР " В центъра на системата " министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

" Абсолютно ги поддържам сътрудниците си от " Пирогов ". Публичността на този проблем, в случай че има политически детайли, е грозно. Всичко, което употребява, свързва здравни проблеми и разнообразни проблеми, които зародят в лечебните заведения и придобива политически привкус, е извънредно грозно.
Аз постоянно съм казвал, че за мен опазването на здравето няма цвят, бих желал и сътрудниците в Народното събрание да следват този принцип ", сподели още министърът на опазването на здравето.

Министър Хинков напомни, че шефът на МБАЛ Враца доктор Кети Ценова си е подала оставката и в този момент се организира процедура по събиране на акционерното сдружение в търсене на метод да се смени управлението в търсене на други хора.

Детското поделение сега е окомплектовано за първо равнище на подготвеност. Предстои обаче стабилизация на болничното заведение, разяснява още проф. Хинков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР