Предопределена ли е съдбата ни? Има ли книга, където е

...
Предопределена ли е съдбата ни? Има ли книга, където е
Коментари Харесай

Всеки човек е изпитание наказание или подарък

Предопределена ли е ориста ни? Има ли книга, където е разказано какво ще ни се случи? Важен ли е всеки човек, който влиза в нашия живот, и по какъв начин да разберем дали е подобен? Защо съществуват срещите, щом по-късно следват раздели? Можем ли да избегнем болката, разочарованието и страха да бъдем изоставени? Имаме ли способността да разграничим инцидентните хора, влезнали в живота ни, и тези, които ще оставят трайни следи в сърцето ни?

Това са въпроси, които вълнуват всеки човек. Японците имат антично вярване, че хората, които са предопределени да се срещнат, са свързани с алена нишка за малкия пръст. Тя е невидима за човешките очи и свързва двама души без значение от времето, събитията и мястото. Тази нишка може да се заплете или обтегне, но никога не може да се скъса.

В легендата се разказва за един дъртак, който живее на Луната. Той излиза всяка нощ, за да потърси всред душите тези, които са предопределени да се свържат посред си на Земята. Когато открие тези души, старецът ги връзва с алена нишка за кутретата, с цел да не се изгубят.

Вярвате ли в тази легенда? Или може би желаете да го наречете карма, орис?

Истината е, че всеки ден, с всеки собствен избор ние предопределяме ориста си, обвързваме се с алената нишка. Кармата е всеки избор, който вършим тук и в този момент.

Да ни помогнат да развием избрани качества, да се самоусъвършенстваме посредством тях. Много често биваме изоставени, излъгани и разочаровани от хората, в които сме вярвали. Всеки е бил сломен, всеки е изпитвал любовна тъга, плащал е определена цена. Но справедливо. Това е изпитанието, през което би трябвало да преминем, с цел да се изкачим една стъпка нагоре към своето личностно развиване. 

Важно е да се научим да имаме вяра, че можем да се оправим с всичко, изпречило се на пътя ни. Няма инцидентни срещи, само че няма и случайни раздели. Просто хората, с които сме се разделили, са направили своята мисия, научили са ни да се борим сами, да имаме самообладание и да имаме вяра, че един ден ще срещнем индивида, съдбоносен за нас.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР