Предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде продължителен

...
Предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде продължителен
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Сроковете за предоговаряне на Плана за възстановяване може да се окажат клопка

Предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност ще бъде нескончаем развой, а срокът до 31 март, заложен от депутатите, може да сложи клопка пред тази реализация. Това съобщи пред публицисти в Горна Баня министър председателят Гълъб Донев. 

По думите му, още идната седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози и съвещания с обособените структури на Европейска комисия за това каква процедура да се следва за взетото през вчерашния ден от Народното събрание решение, с което разпоредиха на държавното управление да преотвори Плана в частта за въглищните централи.

" Депутатите задължиха освен служебното държавно управление с този период, само че и Европейска комисия, което е нещо, което оставям без коментар - дали депутатите могат, с изключение на служебното държавно управление, да задължат и Европейска комисия да отвори отначало проекта, да извърши съответните оценки - такива оценки се вършат в границите на два месеца. Тук Народното събрание задължава и останалите 26 членки на Европейски Съюз, тъй като всяка смяна на подобен проект минава през избрани процедури и от другите страни. Така че, представете си по какъв начин Германия, Франция и другите страни би трябвало да се съобразят със периода, натрапен от Народното събрание. Това е казус – нито една друга членка на Европейски Съюз не е сложила въпроса за преразглеждане на националните им проекти ", сподели Донев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР