Предновогодишна рокада си спретнаха волейболните федерации на Турция и Сърбия.

...
Предновогодишна рокада си спретнаха волейболните федерации на Турция и Сърбия.
Коментари Харесай

Бивш селекционер на България пое световните шампионки! Италианец разтрогна със Сърбия и пое Турция

Предновогодишна рокада си спретнаха волейболните федерации на Турция и Сърбия. Женските национални тимове на двете страни размениха селекционерите си, откакто отпред на " полумесеците " застана досегашният треньор на международните шампионки от западната ни съседка - Даниеле Сантарели.

През последните дни медиите и от двете страни спекулираха по тематиката, като бяха съвсем сигурни, че Сантарели ще бъде сменен от Джовани Гуидети на сръбската скамейка. Подробностите на съглашението на турската федерация и 41-годишния експерт ще бъдат оповестени идната седмица на конференция.

Сантарели има няколко трофеи на клубно равнище (една от Шампионска лига, две от международното клубно състезание, четири от италианската Суперлига и толкоз Суперкупи, както и три купи на Италия — всички с Имоко Конеляно). На  равнище народен тим печели трофея на международното състезание и бронз от Лигата на нациите със Сърбия. С отбора на Хърватия (от 2018 до края на 2021 г.) има два сребърни медала от Европейската лига.

Според информацията зад преждевременното анулиране на контракта със сръбската федерация стои повече от изкушаваща оферта от страна на турската федерация. Твърди се, че новият старши треньор ще получава 200 000 евро на година вместо 50 000 евро (в сръбския народен отбор), като договорът е до 2026 година

Начело на " плавите " пък застава Джовани Гуидети.

Новината беше обявена публично от сръбската федерация, малко откакто стана ясно, че Даниеле Сантарели приключва контракта си. Договорът с именития експерт е до 2024 година, което значи, че 50-годишният експерт ще води Сърбия на Олимпийските игри в Париж.

По време на 15-годишната си работа в Турция Гуидети печели с Вакъфбанк (Истанбул) пет пъти Шампионската лига, четири международни клубни шампионати, седем пъти става първенец на страната, като е селекционер на националния тим през последните пет години.

За първи път Гуидети става треньор на народен тим през 2003 година, когато заема седмо място с България на европейското състезание. От 2006 година до 2015 година е отпред на женския тим на Германия, с който печели бронз в Гран при през 2009 година, два сребърни медали на европейските шампионати (2011 и 2013 г.) и злато (2013 г.) и сребро (2014 г.) в Европейската лига. През 2015 и 2016 година е треньор на Холандия и печели сребро на европейското състезание през 2015 година и бронз на Гран при през 2016 година

С Турция печели сребро (2018) и бронз (2021) в Лигата на нациите, както и сребро (2019) и два бронзови медала (2017 и 2021) от европейското състезание.

BGvolleyball.com

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР