Предметът на разследване срещу Нексо“ в Щатите е по-различен отколкото

...
Предметът на разследване срещу Нексо“ в Щатите е по-различен отколкото
Коментари Харесай

Кибер експерт: Разследваме „Нексо“ за различни провинения от САЩ

Предметът на следствие против „ Нексо “ в Щатите е по-различен в сравнение с в България.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria специалистът по кибер сигурност Любомир Тулев.

През септември 8 щата стартират следствие против „ Нексо “ по съмнение, че не показват верния риск за своите клиенти, не записват всички покупко-продажби като с скъпи бумаги, да вземем за пример и други Докато в България акцията е ориентирана против активността на компанията за пране на пари и допускане на жители, свързани с финансиране на тероризъм да оперират в тяхната платформа.

Това е една платформа, която има за цел да даде на консуматори опция за инвестиция в едни рискови пазари. Но обърнете внимание, че „ Нексо “ не оферират тази платформа за български консуматори.

В България публична регулация за търговия с крипто валути няма. С Постановление на Българска народна банка от 2018 година се не разрешава на българските банки да извършват преводи към сметки на известни ексчейндж платформи. Инструкция на Национална агенция за приходите отпреди 2 година споделя, че приходите получени посредством търговия с крипто валути би трябвало да бъдат декларирани в годишната данъчна декларация.

От средата на предходната година Европа стартира да създава специфична регулация, известна като МИКА, която цели да контролира този пазар в Европейски Съюз както с крипто валути, по този начин и с обичайните пазари. Това се чака да бъде признато през февруари.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР