Предложих Столичният общински съвет (СОС) да преименува ул. Граф Игнатиев

...
Предложих Столичният общински съвет (СОС) да преименува ул. Граф Игнатиев
Коментари Харесай

Предложение: Улица „Граф Игнатиев“ да бъде преименувана на „Свободна Украйна“

Предложих Столичният общински съвет (СОС) да преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна " , оповестява на страницата си във фейсбук самостоятелният общински консултант Методи Лалов .

В претекстовете в отчета до СОС Лалов показва, че една от емблематичните за столицата и за България улици носи името на граф Николай Игнатиев, дипломат на Русия в Цариград, Османска империя.



Същият обаче, като изразител на съветските имперски ползи, е работил против независимостта на българската православна черква и против свободата на България. Има основна роля и за обесването на идеолога и уредник на българската национална гражданска война Васил Левски, защото упорства пред османските управляващи Апостолът на свободата да бъде съден от специфичен съд, в определянето на чийто състав взе участие персонално, отбелязва в отчета си до СОС Лалов.

Според него обозначаването на тази значима за българите улица с името на човек, работил срещу ползите на България и виновен за обесването на Васил Левски, съставлява тежко огорчение за българския народ.

" Затова и с цел да бъде възобновена историческата правдивост и достолепието на българските жители предлагам ул. „ Граф Игнатиев “ да бъде преименувана ", декларира Методи Лалов.

В подтекста на военната експанзия на съветския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от разнообразни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушение на открития интернационален правов и либерален ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи отсега нататък наименованието „ Свободна Украйна “, показва общинският консултант.

Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие следва да съгласува предлагането ми за преименуване със съответната общинска администрация по местоположение на обекта.

Независимо от това съм изпратил искане за координиране до кмета на регион „ Средец “, което ще показва на вниманието на общинските съветници при разискването на отчета в комисиите на СОС, добавя в отчета си общинският консултант.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР