Предложих на СОС да намали получаваните от 31 общински съветници

...
Предложих на СОС да намали получаваните от 31 общински съветници
Коментари Харесай

Методи Лалов: Да се намалят допълнителните възнаграждения на общинските съветници

Предложих на СОС да понижи получаваните от 31 общински съветници от всички политически групи и самостоятелни такива (повече от половината СОС!) спомагателни хонорари от над 2000 лв. месечно за към един час работа в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП.

Това написа във "Фейсбук " самостоятелният общински консултант Методи Лалов.

Така, считано от 01.03.2022 година до края на мандата на настоящия СОС (2019-2023 г.) членовете на тези структури ще получават хонорари в размер на една месечна минимална работна заплата в страната.

Разликата над МРЗ ще бъде предоставяна ежемесечно по сметка на Следствен отдел към окръжна прокуратура за активността на лекарите, медицинските сестри, санитари и личен състав на общински лечебни заведения, които се грижат за инфектирани с COVID-19 пациенти, както и за обществени действия, ориентирани към превъзмогване на неподходящите последствия от здравната, икономическата, енергийната и други рецесии.

Предстои да разберем дали поради публичността на въпроса, "Коалицията на софрата " ще се откаже от част от порциите си в общината или още веднъж ще избра своя интерес пред публичния, разяснява Методи Лалов.

Подготвям и отчети за закриване на тези паразитни структури, чиято активност на практика може да се реализира от няколко чиновници от общинската администрация и от комисиите на СОС, което ще спести на данъкоплатците над 1 млн. лв. годишно за заплати на раздутите им управителни органи, за заплати на основни изпълнителни шефове, шефове, началници на отдели и друга администрация, за служебни коли, телефони и други, заключава самостоятелният общински консултант.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР