Предложенията определено показват неразбиране на някои норми в Кодекса на

...
Предложенията определено показват неразбиране на някои норми в Кодекса на
Коментари Харесай

КНСБ: Предложенията на БСП и на ДПС за пенсиите са непрофесионални

Предложенията несъмнено демонстрират недоумение на някои правила в Кодекса на обществено обезпечаване, означи Ася Гонева

" Нашата организация не поддържа нито един от законопроектите за промени в Кодекса на обществено обезпечаване. Предложенията на Българска социалистическа партия и на Движение за права и свободи за пенсиите за нас са непрофесионални, не се предхождат от разбор на настоящото законодателство и несъмнено демонстрират недоумение на някои правила в Кодекса на обществено обезпечаване. " Това съобщи на конференция Ася Гонева от КНСБ след изключителното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, съобщи БГНЕС.

„ Що се отнася до предложенията, свързани с пенсиите и по какъв начин те да нарастват, нашата оценка е извънредно отрицателна, като се изключи законопроекта на „ Продължаваме промяната “, там са други нашите съображения “, означи Ася Гонева.

Подобряването на адекватността на пенсиите по думите ѝ би трябвало да върви по два пътя – през увеличение приноса на всяка година застрахователен стаж, ефикасен подобен, и редом с това годишно осъвременяване по така наречен Швейцарско предписание.

„ Ние желаеме това, което се получава като % на Швейцарското предписание да бъде минимумът, който да се употребява при планирането за идната година при осъвременяването на пенсиите от 1 юли и дружно с това да има избран диапазон, посредством който посредством решение на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт този най-малко да може да бъде поправен или във връзка с всички пенсии, или по-скоро предвид на една диференциация “, уточни тя.

По отношение на предлагането на Българска социалистическа партия да се прави от 1 януари преизчисление на пенсиите с застрахователен приход от 2021 година, Ася Гонева изрази позиция, че това е извънредно непрофесионално и несвързано с разпоредбите и правилата на обезпечаване въобще.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР