Предложенията на Радостин Василев бяха приети радушно от участниците в

...
Предложенията на Радостин Василев бяха приети радушно от участниците в
Коментари Харесай

Спортният министър предложи приятелски футболен мач между правителствата на България и РСМ

Предложенията на Радостин Василев бяха признати задушевно от участниците в работната група
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев и зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов взеха присъединяване в взаимното съвещание на държавните управления на Република България и Република Северна Македония, което се организира в резиденция „ Бояна “, пишат в прессъобщение от спортното ведомство.

Василев и Харизанов бяха част от работната група в областите юноша, просвета, просвета и обучение. От българска страна в нея участваха още министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на културата Атанас Атанасов и министърът на туризма Христо Проданов.

От северномакедонска страна се включиха първият заместител министър-председател и министър на политическата система и междуобщинските връзки Артан Груби, министърът на културата Бисера Костадинова-Стойчевска и министърът на образованието и науката Йетон Шакири.

По време на полемиките министър Радостин Василев предложи взаимни юношески начинания в разнообразни области. Той посочи, че за двете страни ще бъде значимо да обменят своя опит във връзка с спортните учебни заведения, развиването на всеобщия спорт и спортната инфраструктура. Дискутирани бяха още взаимни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подкрепят олимпийската подготовка на състезателите, както и организирането на другарски футболен мач сред държавните управления на двете страни.

Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха признати задушевно от участниците в работната група.

Министър Василев посочи, че взаимната работа е от извънредно значение в името на общите цели. Той изрази единодушието си с позицията на министър-председателя Кирил Петков, че градивната работа ще измести езика на омразата и дискриминирането и че двете държавни управления ще работят дружно за опазване на добросъседството, за отворена стопанска система, обвързвана инфраструктура и общи начинания в културата, образованието и спорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР