Предложеният текст от Министерството на правосъдието за антикорупционен орган няма

...
Предложеният текст от Министерството на правосъдието за антикорупционен орган няма
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не се разбра срещу кого и за какво е сигналът за "Цанков камък"

Предложеният текст от Министерството на правораздаването за антикорупционен орган няма да сработи. Той е концептуално сбъркан и би трябвало да бъде модифициран. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Антиокорупционният орган би трябвало да се бори единствено с корупцията по високите етажи на властта и да има проверяващи пълномощия. Основната фигура на този орган, ръководителят, би трябвало да бъде надпартийна фигура и да бъде назначавана от президента. Това са главните линии в законпроекта ни, които се отличават от този на ГЕРБ, и те са основни, съобщи Зарков.

Според плана на социалистите от личността на ръководителя на антикорупционния орган ще зависи доста. Затова желаеме да има ясна отговорност за това кой го назначава, изясни Зарков.

Корупционните закононарушения са едни от най-трудните за засичане, защото множеството забъркани хора имат интерес това да остане загадка. Ето за какво проверяващата организация би трябвало да е самостоятелна, сподели още социалистът.

По думите на Крум Зарков настояването на ГЕРБ прокуратурата да ревизира плана "Цанков камък " е пиар акция. Не се схваща против кого и защо е подаден сигналът, съобщи членът на управлението на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР