Предложеният от Слави Трифонов състав на правителство е дясно-либерален, но

...
Предложеният от Слави Трифонов състав на правителство е дясно-либерален, но
Коментари Харесай

Социолози: Кабинетът на Трифонов ще е кабинет на малцинството

Предложеният от Слави Трифонов състав на държавно управление е дясно-либерален, само че единствено партиите на статуквото могат да създадат коалиция, счита социологът Юрий Асланов. Символичният победител в България е ГЕРБ, а в чужбина - " ИТН ", счита политологът Антоанета Христова.

Управленската поръчка на Слави Трифонов е дясно-либерална и много по-дясна от тази на Демократична България, счита Юрий Асланов.

" Той не изневярява на себе си и аз не съм сюрпризиран от държанието му, той държи на облика си да е друг от всички останали и да не играе по техните правила, което му носи до този миг триумф ", сподели Юрий Асланов.

" ИТН " би трябвало да създадат държавно управление, с цел да станат ясни проектите им, съгласно Антоанета Христова.

" Желанието за смяна надвишава желанието за опазване на статуквото. И по тази причина моят апел дори и поддръжка е това, неговото държавно управление да бъде подкрепено, с цел да му се даде късмет в идващите месеци да забележим посоката и желанието му за промени ", сподели Христова.

Според нея, има двама спечелили от изборите. - " Ако би трябвало да кажем кой победи алегорично, алегорично победи ГЕРБ в национално равнище, на интернационално равнище - българите в чужбина постановиха Слави Трифонов, това са обстоятелствата, това са цифрите, другото е свръхинтерпретация ".

Според Юрий Асланов, партиите на статуквото в Народното събрание могат да основат коалиция. Всички останали сюжети водят към държавно управление на малцинството.

" Притеснението оттук насетне ще бъде в останалите играчи, да се даде време на това държавно управление, тъй като от тяхна позиция, в случай че то получи време за деяние, въпреки и за малко, ние ще забележим с каква социална известност ще стартират да се употребяват дейностите на това държавно управление и това ще тормози всички останали. В това е тъй наречените заложен капан, предизвикателство към останалите играчи ", сподели Асланов.

Има или няма стратегия Слави Трифонов - остава обект на спор, съгласно специалистите. В нея попадат леви, десни и центристки хрумвания, ориентирани към разнообразни групи от обществото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР